Misstroendeförklaring svt

SVT förklarar: Detta är en misstroendeförklaring – SVT Nyheter

SVT förklarar: Detta är en misstroendeförklaring | SVT Nyheter

5 jan. 2022 — Misstroendeförklaring är riksdagens skarpaste vapen mot en regering. Men hur funkar det och hur vanligt är det?

Misstroendeförklaring är riksdagens skarpaste vapen mot en regering. Men hur funkar det och hur vanligt är det?

Flest misstroendeförklaringar under Löfvens regeringstid

Flest misstroendeförklaringar under Löfvens regeringstid | SVT Nyheter

23 dec. 2021 — Genom misstroendeförklaringen kan en majoritet av riksdagen avsätta en regeringschef eller minister. Sedan 1980 har det hållits 12 sådana …

Majoriteten av alla misstroendeomröstningar har skett sedan Stefan Löfven bildade regering första gången.Om regeringen inte kommit med ett beslut om slutförvaret senast 27:e januari hotar ett åttonde misstroendevotum på sju år.

Vad är en misstroendeförklaring? – SVT Nyheter

Vad är en misstroendeförklaring? | SVT Nyheter

23 juni 2021 — Riksdagen ska kontrollera att regeringen och myndigheter sköter sitt arbete. Om riksdagen inte har förtroende för statsministern eller en annan …

Riksdagen ska kontrollera att regeringen och myndigheter sköter sitt arbete. Om riksdagen inte har förtroende för statsministern eller en annan minister kan riksdagen tvinga regeringen eller ministerna att avgå genom en misstroendeförklaring.

Misstroendet mot Morgan Johansson – SVT Nyheter

Misstroendet mot Morgan Johansson | SVT Nyheter

7 juni 2022 — Henrik Vinge (SD), vars parti stod bakom misstroendeförklaringen, konstaterar att en röst saknades för att partiet skulle få igenom sin …

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) får sitta kvar efter riksdagens misstroendeomröstning. Här rapporterar SVT live.

SD väcker misstroende mot Johansson – SVT Nyheter

SD väcker misstroende mot Johansson | SVT Nyheter

9 juni 2022 — En misstroendeförklaring kan bara väckas mot en regering eller enskilt statsråd om minst 35 riksdagsledamöter kräver det.

Efter konstitutionsutskottets kritik av regeringen väcker Sverigedemokraterna misstroende mot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) för hur han sköter sitt uppdrag. SD får stöd av M och KD.– Morgan Johansson har låtit kriminaliteten breda ut sig i vårt land och låtit Sverige bli ett gangsterland, säger Henrik Vinge (SD).

Vad är en misstroendeförklaring? – SVT Nyheter

Vad är en misstroendeförklaring? | SVT Nyheter

24 juli 2017 — Efter SVT Nyheters avslöjande om läckt information i samband med att Transportstyrelsen flyttat sin it-verksamhet till östeuropa har flera …

Efter SVT Nyheters avslöjande om läckt information i samband med att Transportstyrelsen flyttat sin it-verksamhet till östeuropa har flera partiledare i Alliansen, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet öppnat för misstroendeförklaringar. Men vad betyder det, egentligen?

Kakabaveh avgör politiska ödet: ”Inte läge för regeringskris”

Kakabaveh avgör politiska ödet: ”Inte läge för regeringskris” | SVT Nyheter

2 juni 2022 — Centerpartiet kommer inte att stödja SD:s misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S). Det meddelar Annie Lööf (C) i ett …

Centerpartiet kommer inte att stödja SD:s misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S). Det meddelar Annie Lööf (C) i ett uttalande på fredagen.Därmed vilar avgörandet på den politiska vilden Amineh Kakabaveh, som ännu inte har lämnat besked i frågan.– Jag förstår att det inte är jätteläge för en regeringskris till, säger hon till Ekot.

Andersson om hotet från oppositionen: ”Farligt på riktigt”

Andersson om hotet från oppositionen: ”Farligt på riktigt” | SVT Nyheter

2 juni 2022 — Andersson om misstroendeförklaringen: Avgår om justitieministern … ”Ett sätt för högern att höja temperaturen inför valet” Foto: SVT …

Statsminister Magdalena Andersson (S) går till hårt angrepp mot att hela högeroppositionen ställer sig bakom misstroendeförklaringen mot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S). – Det är fruktansvärt oansvarigt, säger hon under en presskonferens i riksdagen på torsdagseftermiddagen.  Andersson säger också att hon kommer att avgå om justitieministern fälls i en misstroendeomröstning.

Elva misstroendeomröstningar – aldrig någon som fällts

Elva misstroendeomröstningar – aldrig någon som fällts | SVT Nyheter

18 juni 2021 — En misstroendeförklaring kan väckas mot regeringen. Det blir den tolfte misstroendeomröstningen i riksdagen, och kanske den första som en …

Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna vill fälla regeringen och tar nu till oppositionens starkaste vapen.En misstroendeförklaring kan väckas mot regeringen.Det blir den tolfte misstroendeomröstningen i riksdagen, och kanske den första som en minister eller regering inte klarar sig ur.

Analys: Hotet om en misstroendeförklaring blev debattens …

Analys: Hotet om en misstroendeförklaring blev debattens pyspunka | SVT Nyheter

11 okt. 2020 — Statsminister Stefan Löfven kan andas ut efter söndagens partiledardebatt i SVT. Frågan om en regeringskris är för tillfället avvärjd.

Statsminister Stefan Löfven kan andas ut efter söndagens partiledardebatt i SVT. Frågan om en regeringskris är för tillfället avvärjd. Vänsterledaren Jonas Sjöstedts hot om en misstroendeförklaring blev debattens pyspunka.

Keywords: misstroendeförklaring svt