6 saker att tänka på för att veta om du har rätt storlek på din bh

Hur sitter den bh du har på dig idag? Är den bekväm och i rätt storlek? Ska du köpa ny bh? Det kan vara bra att ha koll på några saker, så att du får tag på en bh som är rätt storlek för dig. Här nedan är sex punkter som kan vara bra att följa.

Ryggen

Ryggen är kritisk för bh-stödet. Den bär upp till 80 procent av bystens vikt. När du knäpper bh:n i ryggen, använd de mittersta hakarna och försök att smidigt sticka in tre fingrar under bandet. Om du kan göra det och ryggen sitter horisontellt, har du hittat rätt bandmått!

Byglarna

Byglarna i din bh ska vila bekvämt mot revbenen utan att ge obehaglig tryckkänsla. Om de fjädrar tillbaka när du trycker på dem, kan det vara ett tecken på att kuporna är för små. Det är också viktigt att se till att byglarna omsluter brösten helt och inte skär in eller trycker mot armhålorna, vilket naturligtvis inte är önskvärt.

Mittdelen

Mittdelen av bh:n, också känd som bryggan, är det område som förbinder bh-kuporna. I en perfekt passande bh ska denna del ligga nära bröstbenet. Om mittdelen inte sitter intill bröstbenet och byglarna verkar peka bort från kroppen, kan det vara värt att prova en annan bh-modell som passar bättre för din brösts form eller position.

Kuporna

Passformen på bh-kuporna är avgörande för både din bekvämlighet och din utseendemässiga komfort. Det är viktigt att kontrollera att kuporna omsluter hela bröstet.

Axelbanden

Axelbanden står bara för 10 procent av det totala stödet. Huvuddelen av stödet absorberas främst av bh:ns rygg och mittdel. När du justerar axelbanden bör du sträva efter att kunna få plats med två fingrar mellan axlarna och axelbanden för en bekväm passform.

Hur känns bh:n?

Hur känns det när du bär bh:n? Det är en viktig fråga att inte glömma bort. Även om storleken är helt rätt, är den personliga känslan av en specifik modell avgörande. Du kanske föredrar en bh som ger mer täckning och där du känner dig bekväm medan någon annan föredrar en förförisk modell i ett luftigt tyg. Valet av bh handlar också om din personliga känsla och komfort.