Stövlarna som tog världen med storm

Stöveln som har en lång tradition bakom sig och som verkligen är både funktionell och snygg är här för att stanna. Kan du gissa vilka stövlar som vi pratar om?

Gamla anor
Ja, självklart är det cowboystövlar som vi pratar om! Det här är stövlar som skapades för att cowboys inte skulle göra sig så illa om de var med om en ridolycka. Så kallade cowboystövlar skulle då ge ett bättre skydd. Det är förklaringen till att cowboystövlar har en avsmalnande form och snett stycke, eftersom det skulle förhindra att ryttaren fastande i stigbygeln. I början av cowboystövlarnas epok var de mycket mer funktionella än i dag och endast avsedda för män att bära. Men saker och ting förändras, tack och lov, under tidens gång och i dag är cowboystövlar lika vanliga på kvinnor som på män. Designen har ändrat en del eftersom de inte enbart behöver vara funktionella numera.

Trendiga och alltid helt rätt
Det finns en stor mängd olika stilar och varianter av cowboystövlar att välja mellan på marknaden. Du hittar dem med höga skaft och med låga skaft, i skinn och i mocka samt i olika färger. En del har mycket mönster, ja kanske till och med broderade sådana. Variationerna är, som du ser, oändliga. Här får du garanterat en unik stövel som är lika snygg till klänning som till jeans. Stövlarna passar till alla stilar och gör sig alldeles utomordentligt bra till både en romantisk look som till en tuffare eller en stil som är mer elegant. Kort sagt – cowboystövlarna passar till det mesta!
Du gör klokt i att satsa på cowboystövlar. De kommer garanterat att ge din stil det där lilla extra, som drar blickarna till sig.
Cowboystövlarna har tagit modevärlden med storm och är här för att stanna. Här får du en tidlös stövel som alltid är helt rätt.